Ryby z Chabrybárny
Rodinná rybárna z Dolních Chaber. Zakládají si na tradici, úctě k řemeslu a nejvyšší kvalitě a slovo čerstvost u nich získává zcela nový rozměr. Můžete vyzkoušet až 14 druhů ryb.
Josef Kalenda, elektrikář z povolání, laskavý člověk a nadšenec, který si koupil rybník a stal se chovatelem ryb. Pan Kalenda nakupuje ryby z výlovů, zčásti dokrmené a zčásti živené potravou z rybníků. Do kuchyně přiváží nejčastěji duhové, ale i divoké pstruhy, candáty, amury a jesetery. Pan Kalenda umí ryby i mistrovsky zpracovat – např. v Lokálech ochutnáte jeho nakládané ryby a pepřenky.
Pokud není omezený provoz kvůli nařízení vlády, máte možnost zachytat zde na rybníku. Jedná se o chytání na plavanou. Chytají se pstruzi a siveni. Ryby je třeba po chytnutí umístit do kyblíku. Následně se můžete rozhodnout, zda si ryby odnesete čerstvé domů nebo si je rovnou tam necháte připravit na grilu. Kromě pstruhů a sivenů si můžete dát i něco dobrého z rodinného bistra Chabrybárna, které je otevřené od roku 2016, kde nabízí grilované ryby, uzené ryby, čepované pivo, Moravská vína nebo třeba domácí limonády.